• 14 Квітня, 2021

Військові підтримали ініціативу Юлії Тимошенко

Учасники Штабу загальнонаціонального руху опору російській агресії вважають, що сьогодні всі військові, навіть ті, хто знаходиться в запасі, повинні стати на захист країни.
Вони висловили підтримку лідеру партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко і наголосили, що знаходяться поза політикою, не є членами партій, і їх головне завдання – захист держави та суверенітету.
Зокрема, екс-начальник Головного управління розвідки Міноборони Олександр Скіпальський заявив, що Юлія Тимошенко правильно зробила, що призупинила активну політичну діяльність як кандидата у президенти і зосередила свої зусилля на організації українського спротиву агресору.
“Ми, військові, підтримуємо її в тому, що без широкої підтримки народу перемоги цинічних агресорів нам буде дуже важко. Переконаний, що ветерани Збройних сил України, які протягом 23 років вірно служили нашій державі, візьмуть сьогодні зброю у руки, самореалізуються і на прикладі тієї енергії, яку продемонстрував Майдан, будуть діяти адекватно ситуації”, – підкреслив начальник Головного управління розвідки Міноборони у 1992-1997 роках.
Генерал-лейтенант ГУР Міноборони України Микола Мельник вважає, що офіцери не можуть бути осторонь подій і мають зупинити агресора.
“У цьому полягає суть створення цього штабу. Ми – просто офіцери, генерали, для яких честь, достоїнство, українська незалежність була і буде в серці. Буде кощунство, якщо сьогодні офіцер, навіть якщо він у запасі, буде спокійно спостерігати за подіями, які будуть відбуватися в подальшому. Агресор не зупиниться, і це треба усім усвідомити”, – зазначив офіцер.
Екс-командир столичного “Беркуту” Геннадій Абрамчук наголосив, що настав час істини для багатьох людей: ” Сьогодні – небезпека від Росії. Сьогодні настав момент істини для багатьох з нас. Людина повинна визначитися, з ким вона і за кого. Моя позиція, як і позиція моїх друзів і близьких – краще померти стоячи, захищаючи свою Батьківщину, ніж жити все життя на колінах”.

Попередня

Юлія Тимошенко ініціює створення Руху національного опору

Наступна

Відкрите звернення Юлії Тимошенко до учасників міжнародної зустрічі представників України, ЄС, США та РФ у Женеві, 17 квітня 2014 року