Тернополяни побачили «Нашу Надію»

В Тернополі презентували документальний фільм “Наша Надія” про героїзм наших патріотів на Сході України та, зокрема, про Надію Савченко – українку, полонену Росією.
nasha_nadia_lviv.jpg.ps_w400Цей фільм – продовження дослідження Володимира Тихого, засновника формації «ВАВИЛОН 13», який разом із однодумцями документально фіксує новітню історію України в найгарячіших її точках.
Юлія Шашкова, спів-режисер фільму, розповіла про зйомки, які проводилися на Сході в зоні активних бойових дій
«Савченко – головний персонаж картини. У фільми знято також маму і сестру легендарної льотчиці, які розповідають про дівчину, бійців, що воювали разом з нею. Надія – вона доброволець, нам було цікаво знімати добровольчі батальйони, як уособлення такого патріотичного духу, який зараз всі відчувають. Нам було цікаво знімати взагалі цих людей, які беруть зброю і йдуть захищати батьківщину. Щойно ми приїхали в АТО на зйомки, як розпочався бій, на нас пішли в атаку з БТРами, танками . Це була не стільки робота, швидше виживання», – поділилася враженнями спів-режисер фільму.
За її словами, Надія Савченко – політичний в’язень, як і їхній колега кінорежисер Олег Сєнцов.
«Громадськість не може перебувати у такому стані, ніби нічого не відбувається. Ми маємо щось робити для того, щоб зупинити війну. Нашим фільмом ми хочемо сказати, що жодна людина не може бути осторонь, якщо ми об’єднаємося, не тільки на словах, але й на ділі, то Україна переможе», – додала Юлія Шашкова.
За словами організаторів, покази в усіх містах благодійні, вхід за пожертвою. Всі зібрані кошти підуть на допомогу дітям загиблих бійців батальйону «Айдар».
Тернополяни оплесками підтримали організаторів та режисерів картини. Люди відверто співпереживали протягом перегляду. По завершенню, тернополяни поділилися враженнями, зокрема, що фільм дійсно відрізняється від того, що показують українські телеканали та, загалом, наше телебачення.
Документальна стрічка наштовхнула на багато роздумів: про ситуацію в країні, неоголошену війну та її наслідки. А, основне, вселяє надію…

Про фільм:
Фільм документальний, він починається з кадрів анексії Криму, з кадрів севастопольської «вечірки», учасники якої радіють, що приєдналися до Росії. Ми бачимо «колорадські стрічки», а потім добровольчі батальйони на Сході, знайомимося з відважними Героями нашої сучасності. Наприкінці бачимо епізоди війни, яка не дивлячись на оголошений мир, досі триває на Донбасі.
Український пілот, старший лейтенант Надія Савченко, через зрадницьку позицію вищого війського керівництва, покинула збройні сили та перейшла до складу добровольчих батальйонів на Сході. Завдяки своєму героїзму та беззаперечному патріотизму, вона вже стала найбільш значущим символом боротьби за свободу України та оборону від зазіхання ворогів. Її історія полону – болюча не лише для рідних Надії, але й для всіх українців. Трагедія Наді та її сім’ї сприймається дуже близько кожним, адже ті, хто утримують її в полоні, холоднокровно руйнують українські міста та селища, несуть горе та завдають болю майже кожній українській родині.