Тернопільщина оплакує своїх Героїв

Вчора представники Зборівської районна організація ВО «Батьківщина» разом з сотнями мешканців Зборівщини прощалися з 28-річним Героєм Юрієм Флистою.

Ще наприкінці минулого року, реагуючи на прохання Флистів Зенновія та Галини (батьків), фракція ВО «Батьківщина» ініціювала звернення на сесію Зборівської районної ради щодо встановлення місця знаходження воїна АТО – Флисти Юрія Зіновійовича, з яким батьки втратили зв’язок ще 15 жовтня.

Нагадаємо, що бійці, з якими служив Юрій, розповіли батькам, що під час однієї сутички, їх сина бачили в БТР, він був контужений. За деякий час, коли активний обстріл закінчився, бойові товариші повернулися за Юрієм, але в БТР його не було. Оскільки тіла бійця не знайдено, батьки сподівалися, що Юрій – живий, можливо, в полоні ворога… Натомість, за інформацією розміщеною на сайті Міністерства оборони України Флиста Юрій Зіновійович загинув 15 жовтня 2014 року під час бою на блокпосту № 32  біля села Сміле Слов’яносербського району Луганської області на Лисичанській трасі. Крім того на сайті Президента України розміщений Указ № 838/2014 про нагородження учасників АТО, в тексті якого вказано, що Флиста Юрій Зіновійович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ-го ступеня посмертно.

Реагуючи на звернення Зборівської районної ради, Міністрерство оборони України почали активні пошуки зборівчанина. І лише на минулому тижня повідомили батькам про те, що їх син таки загинув понад три місяці том.

Ще одна сумна подія відбулася вчора у Підволочиську. В останню путь загиблого в зоні АТО уродженця села Кам’янки Підволочиського району Івана Воробеля провели жителі району. Заупокійну службу за загиблим відслужили у церкві Архистратига Михаїла, після чого тіло поховали на місцевому цвинтарі.

Сьогодні, 2 лютого, у зв’язку із загибеллю в зоні проведення антитерористичної операції 35-річного жителя міста Збаража, бійця 24 механізованої бригади Тараса Михальського у Тернопільській області оголошено Днем жалоби.

А Тернопіль три дні, 2-4 лютого, оплакуватиме бійців Тернопільського батальйону територіальної оборони «Збруч», які трагічною загинули через вибух в селі Червоний Чабан Херсонської області та тернополянина Дмитра Заплідного, який загинув в Шахтарському районі Донецької області.

Тернопільська обласна, Зборівська, Підволочиська, Збаразька районні та Тернопільська міська організації ВО «Батьківщина» розділяють біль та горе близьких наших захисників. Молимося за упокій їх душ!

Герої не вмирають!Вічна слава Героям!