• 8 Грудня, 2021

«Ми маємо велику віру, бо самі переконалися у чудотворності Зарваницької Матінки Божої», – Василь Деревляний

Щороку представники Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» приймають участь у Всеукраїнській прощі до Марійського духовного центру в Зарваниці.
«Ми маємо велику віру, бо самі переконалися у чудотворності Зарваницької Матінки Божої. Вона допомагала у наших особистих проханнях та у спільних молитвах. Коли у 2012 році ми пішки подолали 65 кілометрів з Тернополя до Зарваниці, практично без зупинок, трохи більше як за рік було повалено режим Януковича та звільнено з тюрми нашого лідера Юлію Тимошенко. А саме про це ми просили Матінку Божу», – розповів голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.
Цього року представники «Батьківщини» пішу прощу до духовної святині відбули в спільному наміренні: за мир в Україні та волю політв’язням, у томи числі Надії Савченко. До тернополян приєдналася однопартійка з сусідньої – Хмельницької області. Батьківщинівці пробули в дорозі три дні. Вийшли з Тернополя в п’ятницю о 18 годині та, з зупинкою на 4 години в с. Ішків, прибули до Зарваниці близько 16 години дня суботи. А в Неділю, після святої літургії, повернулися додому.
«Майже всю дорогу ми молилися. Це дуже допомагало у поході, ми пройшли цей шлях легко і з піднесенням», – поділився Василь Деревляний.
Практично всі партійці-прочани відбули тайну сповіді, святе причастя, долучилися до пішої ходи зі свічками та Хресної дороги, відбули Архієрейську святу літургію.
«Ми відчули велике духовне піднесення і вдячні Богові та Діві Марії, що прийняли наші молитви та нашу прощу. Віримо, що Зарваницька Матір Божа покриє Україну своїм святим Покровом, дарує нам мир, волю для політв’язнів та своє заступництво для наших захисників і всіх, за кого ми молилися», – наголосив голова ТОО ВО «Батьківщина».

Попередня

Юлія Тимошенко: Місцеві вибори – це унікальний шанс змінити країну