• 16 Жовтня, 2021

«Батьківщина» пішла в опозицію, щоб не співпрацювати з оліргахічним урядом

APM8454-690x450Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявляє, що фракція проголосувала проти нового уряду, бо не може підтримати тотальну олігархізацію держави.

«14 квітня у Верховній Раді сталося остаточне закріплення олігархічного перевороту, який відбувся після Революції Гідності. Ми побачили, що демократичної революції не існує, тому що з усіх демократичних фракцій, які є в цьому парламенті, за новий уряд Гройсмана-Порошенка проголосувало всього 206 народних депутатів при необхідних 226», – зазначила Тимошенко.

Лідер фракції заявила, що голосування за новий уряд відбулося на основі поєднання кланів, залишків Партії регіонів, а також частини фракцій БПП і Народного фронту.

Тимошенко наголосила, що «Батьківщина» голосувала проти такого уряду:

«Ми не можемо підтримати зосередження монопольної влади в руках Президента України, тому що насправді пан Гройсман є невід’ємною частиною команди Петра Порошенка і це означає, що глава держави відповідає в країні за все, що відбуватиметься», – пояснила Голова фракції.

Юлія Тимошенко також нагадала, що «Батьківщина» переходить в демократичну проєвропейську опозицію.

На її переконання, українське суспільство негайно має об’єднатися для розробки нового альтернативного курсу розвитку країни.

«Наше завдання: раз і назавжди відкинути олігархію, соціальне знищення людей, всі сили спрямувати на підтримку середнього класу, малого і середнього підприємництва, захисту української землі, фермерських господарств, національних виробників», – переконана народний депутат.

За її словами, ті люди, які збилися в так звану нову коаліцію, не проаналізували, які помилки були зроблені урядом Яценюка і які призвели до повного економічного й соціального колапсу в країні.

«Ця так звана «коаліція» скасувала рішення парламенту про незадовільну роботу Яценюка в його уряду. Такого обману Україна давно не бачила, щоб так маніпулювали голосуванням у Верховній Раді!» – обурилася Тимошенко.

Попередня

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» представлятиме європейську опозицію у парламенті