• 29 Листопада, 2021

Державі-агресору доведеться платити

25 липня в Голосіївському районному суді Києва відбулося перше засідання з розгляду позовної заяви вимушеної переселенки з окупованої території Донбасу Ірини Верігіної до Російської Федерації про стягнення збитків, завданих державою-агресором.

Про це повідомив Андрій Сенченко, член Політради партії «Батьківщина», лідер Всеукраїнського руху «Сила права».

Саме ця громадська організація вже понад рік допомагаєпостраждалим внаслідок російської агресії відстоювати свої права у судах.

Як зазначив лідер «Сили права» Андрій Сенченко, представники Російської Федерації на засідання не з’явилися.

Наступне засідання призначене на 23 серпня 2016 року.

Нагадаємо, 30 травня цього року, Голосіївський районний суд Києва у справі «Ірина Верігіна проти Російської Федерації» як захід забезпечення позову виніс ухвалу, якою наклав арешт на виплату кредиту в розмірі 3 мільярдів доларів США, отриманого Україною від Російської Федерації за часів режиму Януковича в 2013 році, і відсотків по ньому.

Як відомо, голова Луганської обласної парторганізації «Батьківщини» Ірина Верігіна довела в суді, що вимушена була переїхати з рідного Луганська саме через агресію РФ і окупацію частини території Луганщини.

Підготовкою і повним супроводом процесу займається правозахисна організація «Сила права».

Попередня

Суд розпочав розгляд позову Юлії Тимошенко проти НКРЕКП

Наступна

Зборівська райрада підтримала звернення «Батьківщини» з приводу тарифного геноциду в країні