• 8 Грудня, 2021

“Батьківщина” на Тернопільщині ініціювала звернення до Верховної Ради

За ініціативи фракції “Батьківщина”, після обговорення на президії та погодження зі всіма фракціями, Тернопільська обласна рада прийняла звернення до Верховної Ради та всіх парламентарів.

Депутати Тернопільської обласної ради вимагають – вжити невідкладних заходів для якнайшвидшої стабілізації соціально-економічної ситуації в країні.

“Важка економічна ситуація, кризові явища в економіці держави, нестримна інфляція, недостатність реформ зумовили непомірне зростання цін на продукти харчування, лікарські засоби та товари першої необхідності, що призвело до критичного зубожіння населення, фактично поставило українців на краю прірви – за межею виживання”, – йдеться у зверненні.

Окрім того, загрозливою тернопільські депутати вважають ситуацію з непомірними тарифами на газ, електроенергію та житлово-комунальні послуги.

У зв’язку з цим, вони закликали народних депутатів до наступних кроків:

– вжити невідкладних заходів щодо скасування рішень, прийнятих Урядом України та НКРЕ про підвищення з 1 травня 2016 року ціни на природний газ для потреб населення та підвищення з 1 липня 2016 року цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення;
– утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України для перевірки обґрунтованості дій Кабінету Міністрів України та НКРЕ з підвищення цін на газ та електроенергію для населення і вивчення ситуації з використанням газу вітчизняного видобутку;
– забезпечити, при встановленні цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, дотримання вимог, передбачених статтями 2 і 30 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», щодо врахування досягнутого рівня соціально-економічного розвитку та випередження зростання доходів населення над підвищенням цін і тарифів на житлово-комунальні послуги;
– затвердити прозору та відкриту для населення методику обрахунку і встановлення цін на газ та електроенергію і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення;
– ввести мораторій на підвищення цін на газ і електроенергію для населення на період до затвердження прозорої та відкритої методики обрахунку і встановлення цін на газ та електроенергію і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення;
– вжити невідкладних заходів з наближення затверджуваних Верховною Радою України розмірів прожиткового мінімуму для населення, мінімальної заробітної плати та мінімальної пенсії до рівня фактичного реального прожиткового мінімуму з обов’язковим врахуванням, при їх визначенні, вартості енергоносіїв та житлово-комунальних послуг.

Звернення прийнято на четвертій сесії Тернопільської обласної ради.

Попередня

“Батьківщина” висунула кандидатів на вибори до Борщівської міської об’єднаної громади

Наступна

Голова Тернопільської міської організації отримав погодження на призначення у Центральному штабі партії