• 16 Жовтня, 2021

Питання збереження українського села, розвитку аграрної галузі та становлення об’єднаних громад на першому місці у «Батьківщині»

Село – колиска української нації, земля – її багатство, а сильні громади – її гордість. Дотримуючись таких істин продовжує будувати свою стратегію роботи партія «Батьківщина» та її лідер.

Наприкінці жовтня в Києві відбулося Всеукраїнське селянське віче, на якому в присутності аграріїв, делегатів віча з усіх куточків України лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко презентувала нову масштабну програму розвитку села.

У стратегії передбачається створення з боку держави умов для розвитку аграрної галузі України, яка може наздогнати такі країни-лідери у цій сфері, як США, Канаду, Норвегію та Данію.

8-8-1024x324

Програмою визначені ключові кроки, які мають бути покладені в основу державної стратегії розвитку села:

1.Формування селянина-господаря та розвиток сімейно-фермерського устрою господарювання;

2.Збереження та розвиток поселенської мережі;

3.Впровадження прозорих земельно-орендних відносин;

4.Ефективне землекористування, захист прав власників паїв;

1. Державна підтримка дрібних товаровиробників та поглибленої переробки;

6.Відшкодування відсотків на аграрні кредитні програми;

7.Стале оподаткування: єдиний податок з 1 га;

8.Підвищення рівня оплати праці в АПК;

9.Децентралізація податків і зборів на рівень громад;

1. Якісні освітні і медичні послуги;
  2. Розвиток сільської інфраструктури, соціально-інженерних мереж.

Як заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, сьогодні врятувати українське село можна шляхом надання фермерам доступу до дешевих кредитів, введенням єдиного податку з одного га. та ухваленням закону про сімейні ферми. Ці кроки дадуть  поштовх для відродження аграрного сектору і життя сільських громад.

«Нам потрібно прийняти закон про стратегію розвитку села, де буде сформульовано новий устрій аграрного сектору, планомірний розвиток сімейного фермерства. Такий закон ми зобов’язані напрацювати, щоб вирвати село з рук тих, хто хоче розвивати лише аграрну мафію, аграрні холдинги, аграрні монополії», – наголосила вона.

При цьому політик вкотре звернула увагу на те, що продаж сільськогосподарської землі є неможливим до того часу, поки в Україні не будуть створені цивілізовані правила для аграрного ринку. Вона звернула увагу, що в Україні 42 мільйони гектарів, тобто 72 % території країни – це родюча господарська земля.

8-14-e1477750800185-1024x298

«Земля не може бути товаром до того часу, поки наші сімейні фермери не будуть мати можливості та гарантії, як зберегти цю землю в своїх руках, передати в спадщину своїм дітям, обробити її і дати країні найвищий рівень заможності», – пояснила Тимошенко.

Під час віча також відбувся з’їзд з ухвалення рішення про участь партії «Батьківщина» у виборах об’єднаних громад.

apx4861-1024x690

«Ми сьогодні йдемо в бій, ми сьогодні йдемо перемагати!» – заявила у виступі Юлія Тимошенко.

Голова партії уточнила, що вибори відбуватимуться 11 та 18 грудня і «Батьківщина» висуває більше 4 тисяч кандидатів у депутати та 184 кандидати на посади голів об’єднаних громад.

Лідер «Батьківщини» запевнила присутніх, що в партії є всі шанси на перемогу, на відміну від провладних партій, які руйнують країну.

«Ніякого самовисування. Ми будемо брати відповідальність! Ми йдемо служити громаді! Ми йдемо служити людям!» – запевнила Юлія Тимошенко.

Відтак, 7 листопада відбулася конференція Борщівської районної організації ВО «Батьківщина».
Учасники конференції висунули кандидатів на вибори до Борщівської міської об’єднаної територіальної громади.
Кандидатом на посаду голови територіальної громади обрали члена партії «Батьківщина».
Також, конференція затвердила список кандидатів в депутати.

«Наш лідер Юлія Тимошенко презентувала нову масштабну програму розвитку села. Вона передбачає створення з боку держави умов для розвитку аграрної галузі України. А це, без перебільшення, важливий і необхідний крок для збереження українського села, української  землі, а як наслідок – української нації. І ми на місцях все зробимо кожен від себе залежне для реалізації цієї програми», – підкреслив голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

Як перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний нагадав,  що ще у грудні минулого року фракція «Батьківщина» одностайно підтримала програму розвитку об’єднаних територіальних громад. Ця програма дала фінансові можливості для створення та розвитку об’єднаних громад в області.

«Ми від самого початку виступали за об’єднані громади, але шляхом добровільного об’єднання людей в різних населених пунктах, без тиску з боку зацікавлених владних структур. Тому й надалі сприятимемо розвитку таких добровільних об’єднань, становленню гідного життя на селі, збереження землі та розвитку сільського господарства», – підкреслив політик.

Про правильність вибраних пріоритетів у діяльності Юлії Тимошенко та її команди свідчать кілька переконливих  фактів. По-перше, партія, як і її лідер знаходяться на високих щаблях рейтингів довіри та підтримки українців. По-друге, політичні опоненти бояться «Батьківщини» та різними брудними методами намагаються усунути конкурента. Про це, до речі, свідчать шпальти чи не всіх обласних газет за минулі  тижні, які рясніли абсурдними звинуваченнями, наклепами та «чорним піаром» проти Тимошенко та її партії.

Чи є зміст спростовувати брехню у політиці, сперечатися про те в кого більша чи менша декларація, чистіша совість чи, взагалі, є здоровий глузд? В умовах нашої сучасності та загального рівня політичної еліти – це не логічно, а розумні люди й самі в силах відрізнити де лукавство, а де істина.

Попередня

Заява «Батьківщини» з приводу масштабної брудної кампанії, розгорнутої проти неї

Наступна

До Дня Гідності та Свободи «Батьківщина» запустила сайт про наших героїв