• 21 Вересня, 2021

Партія Президента присвоїла собі переможця виборів на Тернопільщині – представника «Батьківщини»

Недостовірна інформація про кандидатів та переможців виборів до Гримайлівської селищної та Коцюбинської сільської об’єднаних територіальних громад розміщена на сайті ЦВК та в місцевих газетах.

Окрім недостовірних даних на сайті ЦВК, у партії Петра Порошенка «Солідарність» ще й присвоюють собі чужих кандидатів. Про це повідомив голова Гусятинської районної організації ВО “Батьківщина” Володимир Пеляк.

За його словами, на сайті ЦВК розміщені недостовірні дані про місце роботи та висування кандидат на посаду голови Гримайлівської селищної об’єднаної громади Сергія Чайку, який не є самовисуванцем, бо висувався партією «Батьківщина» і переміг.

Також, на сайті ЦВК є обманом той факт, що кандидат на посаду Коцюбинського сільського голови Іван Воробець – безпартійний, хоча чоловік є членом партії «Батьківщина» з 2004 року і переміг на вибори з впевненою підтримкою – 85,8%.

“Ми з’ясували, що неправдиві дані до ЦВК подали в Гусятинському районному реєстрі виборців, бо з місцевої ТВК ще жодної інформації не відправляли. Чому так сталося, нам внятно не пояснили, але як виявилося, таких випадків по Україні досить багато, коли кандидатів від партії “Батьківщина”, особливо, які перемогли на виборах на сайті ЦВК називають самовисуванцями, змінюють партійність, а потім, у партії «Солідарність» ще й присвоюють їх перемоги собі“, – розповів Володимир Пеляк.

Мало того, у місцевих газетах представники партії Президента поширили замовну публікацію з неправдивою інформацією про те, що до Коцюбинської сільської об’єднананої територіальної громади Іван Воробець переміг не як представник партії «Батьківщина», а як самовисуванець, за підтримки БПП.

Самого Івана Воробця дуже обурила така нахабна провокація партії влади.

«Я здивований і обурений такими діями цих політиків. Люди, які мене підтримали і віддали за мене таку кількість голосів знали, яку політичну силу я представляю. Я давно є членом партії «Батьківщина» і навіть не думав змінювати політичних вподобань», – підкреслив переможець виборів на посаду голови Коцюбинської сільської об’єднаної територіальної громади.

Наступного ж дня після виходу місцевих газет Іван Воробець особисто завітав до редакцій друкованих видань та подав спростування на неправдиву інформацію, поширену партією “Солідарність”.

Варто зазначити, що як на Тернопільщині , так і по Україні партія «Батьківщина» є лідером за підтримкою громадян на виборах, які відбулися 11 та 18 грудня до об’єднаних територіальних громад.

Попередня

«Батьківщина» голосувала проти держбюджету-2017, бюджету великої корупції та бідності, – Юлія Тимошенко

Наступна

Тернопільська обласна рада просить “вищу” владу залишити кошти громадам, а не “централізувати” їх в Києві