• 21 Вересня, 2021

Звіт про роботу депутатської фракції ВО «Батьківщина» в Козівській районній раді за 2016 рік

У фракції ВО «Батьківщина» в Козівській районній раді – 9 депутатів: Репела П.Й., Гунька О.З., Гарасівка М.Я., Питель Г.М., Лебеденко Л.Й., Сеник В.М., Стасишин В.М., Драпак Б.С., Мартинюк А.І.
З часу утворення фракції і до тепер кількісний склад її не змінювався.

У своїй практичній діяльності фракція керується засадами передвиборної програми районної партійної організації, програмними принципами політичної партії, розпорядженнями вищестоящих партійних органів.

Робота фракції будувалась таким чином, щоб найефективніше реалізувати депутатські повноваження з чітким розумінням прав і обов’язків розв’язувати нагальні проблеми життя громад району.

Однією із форм роботи – активна участь в пленарних засіданнях та засіданнях постійних комісій. Так, депутатська фракція через сесійні засідання, участь в роботі постійних комісій прагне впливати на хід прийняття рішень радою. Зокрема, на постійному контролі питання бюджетного фінансування, витрат коштів бюджету. Депутати – члени постійної комісії ради питань соціально- економічного розвитку, фінансів та бюджету через пропозиції до проектів рішень по змінах до районного бюджету аналізують напрямки спрямування бюджетних видатків, фінансування програм. Ведеться також постійний моніторинг витрат коштів.

Для надання практичної допомоги на місцях депутати районної ради закріплені за відповідними територіальними громадами. Вони беруть участь у сесіях рад, сходах сіл, громадських обговореннях та інших масових заходах. Їх пропозиції враховуються при формуванні планів соціально-економічного розвитку району. Активну життєву позицію у цих питаннях займають депутати районної ради.

Усі члени фракції беруть активну участь у засіданнях комісій та сесій.

Одною із найефективніших форм роботи членів фракції ВО «Батьківщина» є запити та звернення до органів виконавчої влади районного, обласного та державного рівня.

Депутат районної ради Гарасівка М.Я. є активним волонтером, допомагає у перевезенні допомог для учасників АТО.

Неодноразово представниками фракції «Батьківщина» ініціювалися питання про вирішення бюджетних проблем освітньої та медичної галузі району. Постійною є робота на відновлення рівня встановленої 20-відсоткової надбавки освітянам. У грудні 2016 року завдяки поданій пропозиції головою фракції Гунькою О.З. до змін до бюджету вдалося вирівняти освітянську надбавку до 12% працівникам шкіл району.

Депутатом Козівської районної ради Сеником В.М. за підтримки інших членів фракції було подане звернення до Тернопільської обласної ради про неналежний стан доріг у ряді сіл району та звернення про нагальну потребу ремонту ділянки дороги Ценів – Потік – Бишки – Конюхи – Августівка – Вимислівка – Мала Плавуча – Глинна – Будилів, яка перебуває в катастрофічному стані.

Також, депутату Сенику В.М. разом із сільським головою села Конюхи вдалося модернізувати систему опалення в лікарні села з газового обладнання на твердопаливний котел, що дало суттєву економію в грошовому еквіваленті.

З метою надання матеріальної допомоги найменш захищеним верствам населення району, депутатами надано матеріальну допомогу із депутатського фонду 25 жителям району на суму 18 тис.грн.

Член фракції ВО «Батьківщина», голова районної ради Репела П.Й. проводить роботу з питань вирішення щоденних проблем району.

Голова депутатської фракції політичної партії
Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»
у Козівській районній раді Гунька О.З.

Попередня

Вадим Івченко: Чинний уряд не виконав жодної своєї обіцянки повністю