• 22 Вересня, 2021

«Позиція владної верхівки свідчить про те, що країною знову править антиукраїнський режим», – Василь Деревляний

Представники Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» взяли участь в 14-ому з’їзді партії, який минулих вихідних відбувся в Києві.

Зібрання обговорило ряд важливих загальнодержавних та внутрішньопартійних питань.

Звертаючись до учасників з’їзду, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що «доля України – сьогодні в руках десятків тисяч членів партії».

«Ми маємо вибороти право поставити Україну на ноги!» – наголосила політик.

В той час, єдиним з голів обласних партійних організацій, право виступу під час з’їзду отримав голова Тернопільської обласної організації Василь Деревляний.

Як перший заступник голови Тернопільської обласної ради він акцентував увагу на ряді важливих політичних звернень, прийнятих обласною радою до вищого керівництва держави.

«Домовившись з фракціями «Свобода», «Самопоміч», «Народний контроль», «Громадянська позиція» та «Укроп», в замінованій сесійній залі, нам вдалося прийняти  звернення, які дуже не сподобалися вищій владі. Тернопільська обласна рада чітко висловила позицію жителів краю, які розчарувалися і більше не вірять владній верхівці», – розповів Василь Деревляний.

Мова йшла про звернення з вимогою – перевиборів парламенту та Президента, які мають відбутися вже цього року, а також про підтримку торгівельної блокади з окупованими територіями. Останнім зверненням депутати Тернопільської облради засудили дії вищого керівництва держави та висунули вимоги: притягнути до відповідальності причетних до силового розгону блокади, відправити у відставку Кабінет Міністрів України, вимагали відставки Міністра МВС, його першого заступника та керівника Антитерористичного центру при СБУ.

За словами Василя Деревляного, це були далеко не єдині звернення Тернопільської обласної ради до вищого керівництва держави, які вперто проігнорували всі «високі» можновладці.

«За ініціативи та співініціативи фракції «Батьківщина», обласною радою піднімалося чимало важливих питань, які не в силах вирішити на місцевому рівні. Вони стосувалися необгрунтованої тарифної політики, продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель на 10-ть років, щодо заборони будівництва ГЕС на Дністрі та багато інших. На жаль, це антиукраїнське провладне керівництво відмовилося реагувати на наші звернення та ініціативи», – констатував політик.

На його переконання, така позиція владної верхівки свідчить про те, що країною знову править антиукраїнський, оліргахічний режим, з яким треба боротися, який треба перемагати.

«Я хочу вкотре наголосити на тому, що Тернопільська обласна партійна організація залишається монолітною, принциповою і готовою до боротьби з черговим правлячим режимом. Ми маємо серйозно змагатися і перемогти, заради миру, єдності нації і її майбутнього», – підкреслив голова ТОО ВО «Батьківщина».

Він також побажав перемоги партійним організаціям в тих областях України, де 30 квітня відбудуться вибори до об’єднаних громад (на Тернопільщині виборів 30 квітня не буде).

Лідер партії Юлія Тимошенко також нагадала, що на минулих грудневих виборах 2016 року до 183 об’єднаних громад партія «Батьківщина» стала лідером, перемогла і змогла об’єднати виборців: «Ми як команда вже не ділимо країну на Схід та Захід. Ми вже почали об’єднувати державу!»

Попередня

Позиція Тернопільської міської парторганізації з приводу голосування фракції “Батьківщин” за зміни до Генплану Тернополя

Наступна

Тернопільська міська “Батьківщина” покарала своїх депутатів за голосування, яке суперечило позиції партії