Юлія Тимошенко розповіла тернополянам, якою насправді може бути ціна за газ

Необгрунтовано високою та корупційною назвала ціну на газ в Україні Юлія Тимошенко.

Про це йшлося під час прес-конференції у Тернополі, 13 листопада.

“Для всіх людей – це шок! На 23,5% влада підняла ціну на газ. Я вам відкрию таємницю: не ринок встановлює ціну на газ, а Уряд”, – підкреслила лідер “Батьківщини”.

Вона нагадала, що чотири з половиною роки тому весь газ українського видобутку йшов на потреби населення. І зараз, як наголосила Тимошенко, «не потрібно нічого видумувати, досить лише відновити порядок забезпечення природним газом населення, який вже був».

“Наш газ вони забирають для своїх оборудок, а нам нав’язують біржовий. Лише бажання влади наживитися, поповнити власні багатомілярдні офшори є причиною зростання вартості газу”, – переконана політик.

Юлія Тимошенко назвала реальну ціну газу в Україні і запевнила, що такою вона буде після її перемоги на виборах.

“Українського газу повністю вистачає для забезпечення побутових потреб наших громадян, і коштувати він має максимум 90 доларів за тисячу кубометрів. І це ніякий не популізм, як мені закидають, а реальні розрахунки та цифри”, – зазначила вона.

Закиди в тому, що ціни на газ зростають через підписаний в 2008 меморандум з МВФ, лідер “Батьківщини” назвала брехливими. Тимошенко нагадала, що дія меморандуму завершилася з підписанням нової програми співпраці з Фондом. Крім того, за офіційним повідомленням самого Міжнародного валютного фонду, у структурі зовнішнього боргу України жодної копійки, яку б запозичив уряд Тимошенко, з 2012 року немає.