Станом на 16 годину на Тернопільщині проголосували більше 53 відсотків виборців

О восьмій годині усі виборчі дільниці відкрилися і станом на 16 годину на теренах Тернопільської області в середньому проголосувало трохи більше 53 відсотків виборців.

Найактивніші виборці у Настасівській ОТГ, там проголосувало уже 53,22 відсотка виборців, найнижча явка поки що у Копичинецькій ОТГ – 32,68 відсотка.

Додамо, що сьогодні, 23 грудня на Тернопільщині у п’яти ОТГ регіону стартували вибори.

Депутатів та голів обирають у Копичинецькій (Гусятинський район), Купчинецькій (Козівський район), Монастириській (Монастириський район), Білецькій та Настасівській (Тернопільський район) об’єднаних територіальних громадах. Також пройдуть проміжні вибори депутатів по округах №2, 4, 21 Байковецької сільської  ради Тернопільського району.

На цю годині відкриті і працюють шість територіальних та 45 дільничних виборчих комісій. Очікується, що участь у виборах візьмуть близько 35 тисяч громадян.

На восьму годину ранку усі виборчі дільниці були відкриті.

Спостерігачі не зафіксували жодних порушень.

До слова, станом на 12 годину явка виборців становила – найвища – у Білецькій об’єднаній територіальній громаді 15,31 відсотка, найнижча – у Купчинецькій об’єднаній територіальній громаді – 12,88 відсотка.