У Тернополі за ініціативи «Батьківщини Молодої» відбулась перша «Політкава»

Тернопільський  осередок ГО «Батьківщина Молода» провів першу зустріч у межах проекту «POLITKAVA».

Активна молодь Тернополя  мала нагоду поспілкуватися з підприємцем, громадським діячем, головою міського партійного осередку ВО «Батьківщина» Миколою Сліпченком.

Зустріч проходила в неформальній атмосфері за горнятком кави. Кожен міг поставити своє питання Миколі Сліпченку. Молоді люди цікавилися його політичною кар’єрою, новинами  менеджменту та маркетингу  і запитували, як він оцінює адміністративно-територіальну реформу в Україні.

«Політична кава» – це місточок, який об’єднує молодь та політику. Говорили про політику та місце в ній ВО «Батьківщина», адміністративно-територіальну реформу та державний устрій, зміни в Конституції України та наслідки. Неабиякий інтерес в молодих людей викликали проблеми, пов’язані з життям Тернополя: внесення змін в Генеральний план забудови міста, будівництво в парках, торф’яні котельні та транспортний колапс. «Розібрали» кожне з цих питань в контексті «як так сталося?», «кому вигідно?», «як запобігти на майбутнє?» та «що робити?». У активній дискусії прийшли до висновку, що політик – це теж професія, якій потрібно вчитися; що ораторами не народжуються, а досвідчені журналісти використовують інтерв’ю як «зброю». Погодили, що успіх в будь-якій сфері – це щоденна кропітка праця, а правило 10 000 годин, щоб стати «профі», з однаковим успіхом працює в спорті, науці та політиці. У кожного свій шлях, своя доля, злети і падіння. Але успіх нашої країни неможливий без спадкоємності поколінь, а завдання кожного – створити належні умови для розвитку молоді тут, вдома. Без пошуку щастя в світах», – розповів Микола Спіпченко.

Такий формат  дає можливість для молоді поспілкуватися та обговорити цікаві теми з народними депутатами, відомими політтехнологами, блогерами, журналістами, представниками влади, відомими людьми, – розповів керівник «Батьківщини Молодої» Євген Рудейчук.

«Кожна молода людина прагне бути успішною, а від кого почути про успіх, як не від успішних людей? Тому ми вважаємо це дуже важливо, адже молодь навчаючись у ВНЗ не має змоги комунікувати та чути від перших вуст, що собою являє та чи інша сфера діяльності. Тому прийшовши на політкаву молодь має змогу задати питання, попросити поради, почути історію життя, познайомитись з такою ж активною молоддю та зробити для себе певні висновки, що допоможуть по житті», – додав Євген Рудейчук