• 21 Жовтня, 2021

Звернення Василя Деревляного з нагоди 100-річчя проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР

Дорогі краяни!

Сьогодні ми відзначаємо 100-річницю проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР.

22 січня назавжди символізуватиме унітарність та соборність Української Держави.

Пригадую як на честь цієї події у 1990 році ми вперше провели Всеукраїнську акцію єднання, де більше мільйона людей тримаючись за руки у Львові, Тернополі, Рівному, Житомирі та Києві утворили «живий ланцюг єдності» під синьо-жовтими прапорами.

Тоді ж у Тернополі на Співочому полі я вперше на Тернопільщині підняв червоно-чорний стяг національно-визвольних змагань.

Згодом він став символом боротьби за Україну. Як і тоді у 1990-му, так і зараз – наша впевненість беззаперечна, а віра незламна.

Ми завжди прагнули до єдності, цінували свободу та загартовували волю. Символічно, що саме сьогодні у День Соборності, партія «Батьківщина» на Всеукраїнському з’їзді висуває свого лідера Юлію Тимошенко кандидатом у президенти України.

Сьогодні тисячі українців від Луганська до Закарпаття підтримали заклик Юлії Володимирівни вийти на вулиці, взятися за руки і побудувати всеукраїнський ланцюг єдності, як це було у 1990 році.

Історія нас навчила, що лише будучи єдиними, пліч-о-пліч перемагаючи спільного ворога – ми маємо свою державу. Сьогодні для українського суспільства, української громади і політикуму найважливіше – бути єдиними в прагненні досягти великої мети – зберегти соборність – повернути Крим та перемогти на Донбасі. Я бажаю нам миру, мужності, віри, натхненної праці та наснаги. За нами правда і ми переможемо!

Слава Україні!

Героям Слава!

Попередня

Запрошуємо на святкове дійство!

Наступна

На межі Тернопільської та Хмельницької областей відбулася акція єднання приурочена 100-річчю від Дня Соборності України (фото)