Депутати від «Батьківщини» взяли участь у виїзному засіданні сесії облради

В селі Скорики Підволочиського району 26 лютого відбулося виїзне засідання сесії Тернопільської обласної ради.

Порядок денний налічував понад 100 питань, депутатам вдалося розглянути та прийняти близько 80-ти. Серед них були звернення, програми, зміни до бюджету, питання щодо життєдіяльності комунальних підприємств обласної ради та інші.

Під час обговорення питання про внесення змін до обласного бюджету виступив перший заступник голови Тернопільської обласної ради, депутат фракції ВО «Батьківщина» Василь Деревляний. Він застеріг депутата від політизації питань, які не мають жодної політичної складової.

«Тернопільська обласна рада виділила кошти в сумі 26 млн. 244 тис. грн. для придбання 50 автомобілів швидкої допомоги для громад краю. Це кошти не окремої політичної сили, а жителів області. Це наше спільне напрацювання – рішення всіх 8-ми фракцій обласної ради. Завдяки спільній роботі всього депутатського корпусу Тернопільщина цього року отримає 50 одиниць спеціалізованого санітарного транспорту», – підкреслив політик.

Разом з керівником фракції «Батьківщина» в обласній раді Михайлом Пінем, Василь Деревляний внесли пропозиції до питання порядку денного сесії про розгляд листа Віце-прем’єр-міністра України, в якому йшлося про погодження меж трьох районів Тернопільської області.

«До 2021 року триває адміністративно-територіальна реформа. Тернопільщина активно працює над створення об’єднаних територіальних громад. А нові пропозиції про укрупнення районів Тернопільської області (зменшення їх кількості до трьох, з центром у Тернополі, Чорткові та Кременці) звучать як черговий, завідома невдалий, провокативний експеримент. Наша фракція пропонує від нього категорично відмовитися та направити лист до Кабінету Міністрів України від обласної ради про недопущення подібних експериментів на Тернопільщині», – підкреслив представник «Батьківщини».

Тернопільська обласна рада одностайно підтримала питання, винесене фракцією «Батьківщина» про функціонування аеропорту в Тернополі. Депутати одноголосно прийняли Програму розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» на період 2019-2021 років.

Ще одне питання, ініційоване «Батьківщиною», яке підтримали всі фракції стосувалося комунального підприємства. Тернопільська обласна рада надала дозвіл на оренду майна Тернопільського обласного аптечного об’єднання в користування комунальному підприємству «Зборівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», який залишився без приміщення.

Депутати також включили до порядку денного сесії всі пропозиції про внесення змін в перспективний план формування громад Тернопільської області.  Ці питання будуть розглядатися на наступній сесії ради.