«Спільно з поліцією викрито механізм дискредитації Ю.Тимошенко та ВО «Батьківщина», – Василь Облещук

Протягом лютого місяця на партійні структури ВО «Батьківщина» окремі місцеві сайти здійснили масову атаку «фейковими» новинами про, нібито підкуп виборців на користь кандидата в Президенти України Ю.Тимошенко. В інформації зазначалося, що на мобільні телефони громадян телефонують з виборчих штабів Ю.Тимошенко та пропонуються гроші за голос та агітацію.

Керівництво Тернопільської обласної партійної організації ВО «Батьківщина», розуміючи що таким чином жителів області вводять в оману, поставило на контроль розслідування даного факту поліцією.

Зокрема, підготовлено та направлено запит на отримання інформації в ГУ НП в Тернопільській області з вимогою об’єктивно та оперативно здійснити досудове розслідування, а також про неприпустимість оприлюднення в ЗМІ недостовірної інформації про того чи іншого кандидата в Президенти.

За даним фактом ГУ НП в Тернопільській області розпочало розслідування за частиною 2 статті 160 ККУ – підкуп виборця.

Поліцією було спростовано причетність партійних структур Ю.Тимошенко до підкупу громадян та розкрита схема дискредитації нашого кандидата.

Це було оприлюднено О.Богомолом під час прес-конференції в Тернопільському прес-клубі 26 лютого поточного року, на якій очільник поліції розповів про роботу правоохоронців в ході передвиборчої компанії та результати розгляду звернень громадян щодо можливих правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Як зазначив О.Богомол: «…в ході перевірки інформації про підкуп виборців вона не підтвердилася. Незнайомка телефонувала до людей та пропонувала грошову винагороду за голос. Перевіривши мобільний номер, нам вдалося встановити, що за малий проміжок часу з цього номеру було здійснено близько 9000 телефонних дзвінків по Україні з подібною пропозицією. Їх мета – дискредитація кандидата в Президенти».

Правда перемогла! Але ще скільки «брудних» технологій є в розпорядженні опонентів кандидата в Президенти України Ю.Тимошенко? Можна лише констатувати, що нас чекає складний останній передвиборчий місяць, в ході якого буде вилито «тонни» бруду на ВО «Батьківщина», однак, МИ ВСЕ ОДНО ПЕРЕМОЖЕМО!

Керівник служби безпеки

Тернопільського обласного штабу