За ініціативи «батьківщинівців», прийняті чергові рішення облради для відновлення роботи аеропорту в Тернополі

Проєкти рішень щодо Тернопільського обласного комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіаавтотранс» і державного підприємства «Тернопільське державне авіаційне підприємство «Універсал-АВІА» ухвалила сесія Тернопільської обласної ради.

За словами керівника фракції ВО «Батьківщина» в облраді Михайла Піня, йдеться про ключові моменти, від яких залежить подальша доля аеропорту «Тернопіль».

«З метою задоволення потреб регіону у забезпеченні стабільного розвитку авіаційної галузі, приведення інфраструктури авіаційного транспорту у відповідність з міжнародними стандартами, розглянувши клопотання комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Фірма «Тернопільавіаавтотранс» від 09 жовтня 2018 року     № 1 – 400, враховуючи рекомендації постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань соціально – економічного розвитку, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, туризму, курортно – рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності, керуючись статтею 43 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»,Тернопільська обласна рада     вирішила затвердити    Концепцію розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» на період до 2030 року», – говориться в рішенні сесії.

Як пояснив Михайло Пінь, депутати затвердили висновок про вартість майна необоротних активів (будівлі, споруди, транспорт, обладнання і ін.) Тернопільського обласного комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіаавтотранс».

Розглянувши клопотання «Фірми «Тернопільавіаавтотранс» від 27.08.2019 р. за №1-301, враховуючи пропозицію керівника фракції «Батьківщина» Михайла Піня, сесія внесла зміни до кількох рішень Тернопільської обласної ради, відтак, «Фірмі «Тернопільавіаавтотранс» надали згоду на виготовлення землевпорядної документації на земельну ділянку, площею 1,3187 га, для обслуговування споруд авіаційного транспорту за рахунок земель запасу на території Смиковецької сільради Тернопільського району (за межами населеного пункту).

Також, депутати підтримали рішення про звернення Тернопільської обласної ради до Прем’єр-міністра О. Гончарука і Кабінету Міністрів щодо передачі державного підприємства «Тернопільське державне авіаційне підприємство «Універсал-Авіа» до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини.