Партійці на Тернопільщині просять вищу владу враховувати реалії та позицію громад в процесі їх об’єднання

Тернопільська обласна рада звернулася до представників вищої державної влади з приводу адміністративно-територіальної реформи, яка впроваджуєься на Тернопільщині.
Керівник фракції ВО “Батьківщина” Михайло Пінь стверджує, що пропозиція профільного Міністерства (Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України) щодо об’єднання Зборівського району з Бережанським та Кременецьким суперечить сучасним реаліям та позиції жителів районів.
“Запропоноване об’єднання абсолютно недоречне і значно ускладнить життя мешканців Зборівщини”, – переконаний політик.
Як йдеться у зверненні Михайла Піня, підтриманому депутатами Тернопільської облради, між Зборовом та Бережанами немає дороги з твердим покриттям, а отже, неможливо налагодити нормальне сполучення.
“Логічно і доречно приєднати Зборівський до Тернопільського району, між якими є добра асфальтована дорога і залізничне сполучення”, – підкреслив Михайло Пінь.