Тернопільські батьківщинівці ініціювали звернення для продовження мораторію на продаж землі с./г. призначення

Сесія Тернопільської обласної ради підтримали проєкт рішення представників партії ВО «Батьківщина» Василя Деревляного та Михайла Піня “Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2025 року”.

За словами першого заступника голови Тернопільської обласної ради Василя Деревляного, наразі в Україні відсутні ринкові механізми, які повинні допомогти у формуванні ціни на землю.

«Земля може стати заручницею спекулятивних дій, внаслідок яких буде зірвано злагоджену роботу агропромислового комплексу і призвести до дестабілізації ситуації в Україні», – підкреслив політик.

Тому, у зверненні, ініційованому «батьківщинівцями», депутати Тернопільської облради просять вищу владу держави: продовжити до 1 січня 2025 року мораторій на продаж земель с./г. призначення та розпочати широку суспільне обговорення щодо впровадження ринку землі с./г. призначення в Україні.

Звернення адресоване Президенту, Прем ‘єр-містру та до Верховної ради України.