«Батьківщина» домоглася проведення парламентських слухань щодо ринку землі

Верховна Рада ухвалила постанову про проведення парламентських слухань на тему «Земельна реформа: вітчизняна модель обігу земель сільськогосподарського призначення».

Під час виступу із трибуни Верховної Ради Вадим Івченко нагадав, що «Батьківщина» послідовно виступає проти розпродажу землі й саме вона була ініціатором подібної дискусії в стінах парламенту.

«Варто відкрито подискутувати про те, що повинно бути в Україні. «Батьківщина» буде брати активну участь у цих парламентських слуханнях. Крім того, одним з їх ініціаторів виступила Юлія Тимошенко», – зауважив народний обранець.

На думку депутата, відкрита розмова із селянами якнайкраще засвідчить передчасність зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

«В цій залі буде 450 аграріїв, людей, які дотичні до сільського господарства, власників паїв, інвесторів. Ми повинні почути українське суспільство, перш ніж ухвалювати рішення. Усі соціологічні опитування говорять про те, що майже 80% людей не хочуть запровадження ринку землі в тому контексті, який запропонував аграрний комітет», – додав представник «Батьківщини».

Остаточне рішення щодо того, чи варто продавати вітчизняні чорноземи, може бути ухвалено лише на всеукраїнському референдумі.

Водночас інший представник «Батьківщини» Іван Кириленко запропонував провести на базі Верховної Ради повноцінні дебати, які б наблизили депутатів до рішення, що принесе людям найбільше користі.

«Коли ухвалюються рішення, які визначають долю країни на десятиліття, а може й взагалі долю, самих лише слухань не вистачить. Я пропоную провести повноцінні дебати. День, два, тиждень. Коли суспільство буде бачити це обговорення, нам вдасться ухвалити більш зважене рішення», – наголосив Іван Кириленко.