В Тернополі відкрили музей національно-визвольної боротьби

Представники Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина” взяли участь у відкритті музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини.
Під час заходу відбулося освячення приміщення музею, спецпогашення конвертів, урочистості з нагоди відкриття.
“Тернопільщина – унікальна тим, що була столицею воюючої України 43-45рр. В селі Бишки розташовувалася ставка Проводу ОУН, штабквартира провідників національно-визвольної боротьби. А на хуторі Веснівка, що біля села Золота Слобода відбувся |||Надзвичайний збір ОУН”, – зазначив перший заступник голови Тернопільської обласної ради, голова обласної парторганізації “Батьківщина” Василь Деревляний.
За його словами, ці місця були забуті, але спільними зусиллями представників місцевої влади, політиків, небайдужих – історична пам’ять буде відновлена.
“Цей музей ми спільно створили, щоб об’єднати всі історично-значущі місця національно-визвольного руху на теренах нашого краю, відновити їх, привести до належного стану”, – підкреслив політик.
Директору музею Євгену Філю Василь Деревляний вручив по два екземпляри тритомника про Степана Бандеру та двотомника про Романа Шухевича, збірки відомого автора, професора історії Володимира Сергійчука. Дані книги були видані за сприяння Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина” та її керівництва.