• 21 Жовтня, 2021

ЗУПИНИТИ АФЕРУ ВЛАДИ: НІ РОЗПРОДАЖУ ЗЕМЛІ!

Не спитавши народної думки, уряд вніс до парламенту законопроєкти про розпродаж найціннішого скарбу України – сільськогосподарської землі. Аграрії, науковці, політики, усі небайдужі українці б’ють на сполох: це може стати непоправною помилкою. На знак протесту на вулиці Києва та на магістральні траси фермери вивели агротехніку, вони перекривають дороги і проводять мітинги. Соціологія свідчить: українці категорично проти продажу землі! Ми з командою «Батьківщини» вимагаємо від влади дослухатись до людей! Або Україна повстане, і повстане справедливо!…У мене на столі лежать три документи, які не залишають сумнівів – якщо ми пустимо сільськогосподарську землю з молотка, країну очікують незворотні наслідки. Першу доповідь склали молоді учені, які грунтовно проаналізували події навколо сільськогосподарської землі в світі. Вони пишуть про земельний бандитизм та грабунок, який панує в світі. Моторошний приклад: унікальні землі Мадагаскару були продані іноземним корпораціям, і тепер люди опинились на межі голоду. Всю сільськогосподарську продукцію, яка вирощується в країні, нові власники підчисту вивозять за кордон.Другу аналітичну довідку створили 12 провідних учених України – про страшні загрози, які нависли над Україною. Розпродаючи землю, ми закриваємо собі шлях до розвитку сімейного фермерства, нищимо свою економіку, перекреслюємо майбутнє і позбавляємо всі прийдешні покоління українців права бути господарями на своїй землі.А третій документ – Декларація ООН про права селян, яку підтримали 119 країн, проголосивши десятиліття відродження фермерства в світі. Законопроєкти про відкриття ринку сільськогосподарської землі, які проштовхує влада, прямо протирічать всьому, що кажуть учені та світові організації.Там немає ніяких запобіжників від продажу землі іноземцям – через підставних осіб всі найцінніші чорноземи скуплять з першого дня, і в перших рядах стане держава-агресор. Українці воюють і гинуть на Сході за нашу землю, а влада хоче продати її ворогу?!Обмеження на продаж землі в одні руки неадекватні – 210 тисяч гектарів! Такого немає ніде в світі. Це дозволить двом-трьом корпораціям скупити всі землі в будь-якій області.Українських фермерів влада цим законом просто вбиває. Адже ті не здатні фінансово конкурувати з глобальними корпораціями, які оперують трильйонами доларів.Села, колиски української нації, в принципі не буде – бо не буде громад, робочих місць і взагалі ресурсів. Люди корпораціям не потрібні.

Та й саму землю вони знищать. Належне використання, правильний сівообіг, відпочинок, екологія – порожній звук для них. Головне швидко урвати побільше прибутку.Люди це розуміють. 231 місцева рада ухвалила рішення про неприпустимість запровадження ринку землі! А соціологія свідчить: 73% українців – проти продажу землі, 81% не бажає продажу землі іноземцям, 74% вимагають референдуму з цього питання.Референдуму з питання продажу землі вимагає і моя команда – партія «Батьківщина». Ми давно і послідовно наполягаємо на тому, що бездумне відкриття ринку землі нашкодить Україні. Треба йти іншим шляхом: буквально «вирощувати» мільйони фермерів, всіляко підтримуючи їх, створюючи адекватні умови ведення бізнесу, запроваджуючи низькі кредитні ставки, страхування ризиків, захист від рейдерства. Адже фермерський уклад сільського господарства визнаний найбільш ефективним у світі! «Батьківщина» турбується і про тих людей, які хочуть продати свої паї. Ми пропонуємо створити спеціальний державний фонд, який зможе викуповувати паї в людей в державну власність за ринковою ціною. Ми закликаємо негайно створити всеукраїнську координаційну раду для відпрацювання стратегії розвитку сімейного фермерства, малого і середнього сільгоспвиробництва та руйнування аграрних монополій.А всі законопроєкти влади, які мають на меті розпродаж нашої землі, треба негайно відкликати. Земля – не товар! Вона не виробляється і не відновлюється, тож з нею не можна поводитися так, як пропонує нині влада. …Україна має 42 мільйони гектарів сільськогосподарської землі. Це 72% нашої території. Розумне, правильне господарювання на ній забезпечить наше майбутнє – гідне, заможне і незалежне! Я закликаю всіх, хто мене чує і читає – станьте на захист української землі! Не дамо владі розпродати землю, знищити майбутнє нашої нації та наших дітей!

Юлія Тимошенко, лідер партії «Батьківщина»

Попередня

Представники “Батьківщини” на Тернопільщині підтримали акції проти відкриття ринку землі

Наступна