Верховна Рада підтримала ініціативу Юлії Тимошенко щодо посилення соціального захисту осіб з інвалідністю

Депутати Верховної Ради проголосували за проєкт Закону про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд №2031, авторства Юлії Тимошенко та депутатів «Батьківщини».

Після набрання документом чинності надбавки на догляд зростуть до 150% прожиткового мінімуму з 1 січня 2021 року, і до 200% прожиткового мінімуму з 1 січня 2022 року. За словами авторів закону, парламентська команда Юлії Тимошенко продовжить шукати шляхи ухвалення законів, спрямованих на покращення добробуту кожного українця, як би цьому не протидіяла пропрезидентська монобільшість.

В цілому за документ віддали голоси 330 народних депутатів.

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроєкт №2031 сприятиме посиленню соціального захисту осіб з інвалідністю, які не можуть самостійно забезпечувати своє проживання.

Нагадаємо, на місцеві вибори партія Юлії Тимошенко йде під гаслом «Єдина надійна команда». «Батьківщина» переконана, що нинішні перегони дають Україні можливість завершити період дилетантства та некомпетентності у владі, шанс привести туди досвідчених професіоналів, здатних працювати заради людей у кожному куточку країни.