• 7 Березня, 2021

Фракція “Батьківщина” ініціює позачергове засідання сесії Тернопільської облради з приводу необгрунтовано завищених тарифів на ЖКГ

До вашої уваги текст звернення, запропонований фракцієї партії ВО “Батьківщина” в Тернопільській обласній раді.

Президенту України

Зеленському В.О.

Верховній Раді України

Звернення

депутатів Тернопільської обласної ради  щодо підвищення цін на газ, електроенергію,  водопостачання та водовідведення

В умовах тривалого карантину, зростання безробіття та рівня бідності населення, особливо в сільській місцевості, падіння економіки, Кабінет Міністрів України продовжує тиск на громадян шляхом постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Хоча, на початку карантину, вище керівництво країни запевняло, що тарифи на комунальні послуги не будуть підвищуватися під час дії в Україні карантину. Проте, згідно з оприлюдненим на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проєкту тарифів на водопостачання та водовідведення на 2021 рік, тарифи на холодну воду для населення у наступному році зростуть у всіх містах України. Планується підвищення тарифів для операторів розподільчих мереж (облгазів) міст України, а саме, підвищення плати за розподіл (доставку) природного газу, яке в подальшому відобразиться в платіжках населення.

Люди розуміють чергову несправедливість дій Кабінету Міністрів України і по всій країні виходять на масові протести, перекриваючи дороги, з вимогою зниження тарифів. Українцям не залишили вибору!

У нас складається враження, що чинний уряд, ухвалюючи свої рішення, взагалі не прогнозує їхніх наслідків. В час, коли всі наші країни-сусіди, розуміючи наскільки суттєво пандемія вдарила по добробуту громадян, зменшують ціну енергоносіїв, – в Україні, навпаки – збільшують. Нещодавно Державний аудит дав відповідь на запитання, куди йдуть прибутки від необґрунтовано завищених тарифів. Перевірка офіційно встановила, що 225 мільярдів гривень незаконно виведено з НАК «Нафтогаз» за межі України! 225 мільярдів гривень!!! Тільки вдумайтеся в цю цифру! Це більше, ніж кредити, які Україні дає МВФ!!! І це ті гроші, які незаконно витягли з кишені кожного! Можливо, після оприлюднення результатів цього Державного аудиту хтось поніс покарання? Ні!

Нинішня ситуація обурлива ще й тому, що Україна має унікальні можливості для забезпечення своїх громадян дешевими енергоносіями. Це газ власного видобутку і ще додатково у нас є державні підземні газові сховища, що дозволяє купувати газ влітку, у період найнижчих цін, і за цими низькими цінами продавати його українцям у пік сезону, незалежно від ринкової кон’юнктури. Ці сховища не належать ні владі, ні корупціонерам, ні олігархам, ні міжнародним стерв’ятникам, вони належать кожному українцю!

Ми, депутати Тернопільської обласної ради,  вимагаємо дати жителям України газ за цінами, за якими його було закачано у підземні сховища влітку. Це дозволить знизити вартість блакитного палива втричі, що автоматично здешевить і опалення, і електроенергію.

У період «коронакризи» влада зобов’язана підтримати бізнес і населення та встановити мораторій на підвищення будь-яких тарифів. Питання зміни тарифів для населення і промисловості можливо розглядати лише після виходу нашої держави з кризи, відновлення у повному обсязі роботи всіх галузей економіки, стабільної ситуації на ринку праці, зростання рівня доходів і рівня життя громадян.

Ми, депутати Тернопільської обласної ради,  вимагаємо від Президента України та Верховної Ради України вжити заходів в найкоротші терміни по недопущенню  підняття тарифів на газ, електроенергію, водопостачання та водовідведення. Через необґрунтоване підняття тарифів на комунальні послуги та інші антиукраїнські рішення, висловлюємо недовіру прем’єр-міністру України Шмигалю Д.А. та вимагаємо відставки бездарного та непрофесійного Кабінету Міністрів України.

Read Previous

Звернення Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина». Документ.

Read Next

Василь Деревляний пішов з посади голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина»