• 7 Березня, 2021

Василь Деревляний пішов з посади голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина»

Після 20-тирічного головування Василь Деревляний склав свої повноваження керівника Тернопільської обласної партійної організації ВО «Батьківщина». Подякувати Василеві Тимофійовичу за роки праці та боротьби зібралися партійці місцевих організації та представники вищого партійного складу.

Народний депутати, член політради партії Сергій Соболєв пригадав заслуги Василя Деревляного, наголосив на його порядності, принциповості, людяності, вірності засадам партійності та державності, беззаперечному патріотизмі. Від лідера партії Юлії Тимошенко Сергій Соболєв передав щирі слова вдячності та підтримки, а також подарунки: іменний годинник та подяку за роки відданої роботи та боротьби.

Партійці теж підтримали словами вдячності Василя Тимофійовича, пригадали буремні часи боротьби з провладними антиукраїнськими режимами Кучми, Януковича, революцій та важкі часи ув’язнення лідера, політичних переслідувань, тиску…

«Ми працювали, боролися, розбудовували… ми крокували в перший рядах на чолі з Василем Тимофійовичем. Він був і залишиться для нас вірним побратимом, бо «Батьківщина», Тернопільщина, Україна – для нього не пусті слова», – підкреслив депутат обласної ради, член бюро Тернопільської обласної парторганізації Михайло Пінь.

Напередодні Василь Деревляний звернувся до громадськості на своїй сторінці у соцмережі (подаємо дослівно):

«Шановні однопартійці! Шановні жителі області! Шановні друзі! Ось і настав той час… Я особисто прийняв рішення 25 листопада 2020 року написати заяву щодо моєї відставки з голови Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина». Свою відставку я погодив з вищим керівництвом партії.
Я пишаюся тим, що це я, з небагатьма партійцями з 2002 – 2005 роки розбудували партію «Батьківщина» в області. Наші первинні організації є майже в кожному селі області і офіційно зареєстровані в юстиції.
Я пишаюся нашими партійцями.
Я пишаюся тим, що разом з головами районних, міських, селищних та сільських осередків, ми створили монолітній, український по духу, партійний колектив.
Я пишаюся тим, що в різні часи боротьби з антиукраїнськими режимами ми не зрадили Україну і нашого лідера Юлію Тимошенко.
Наша організація жива, дружня та готова до боротьби.
З 1989 року під прапорами України, а з 2002 року ще і під партійними, ми спільно з Вами боролися за волю і незалежність нашої держави, за гідне життя майбутніх поколінь, за право українців бути повноправними господарями на своїй землі.
Нам нічим докоряти – з антиукраїнським елементом ми ніколи не йшли на компроміс, тому що Україна для нас понад усе.
Я залишаюся в партії, в бюро обласної організації і буду відстоювати, як депутат Тернопільської обласної ради, інтереси України та громади області.
Дякую всім за спільну багаторічну співпрацю.
СЛАВА НАЦІЇ! СМЕРТЬ ВОРОГАМ!»

Довідково:
Василь Деревляний
Народився 23 серпня 1962 року в селі Білоскірка Тернопільського району Тернопільської області, в селянській родині.
З січня 2003 року голова Тернопільської обласної організації партії “ВО “Батьківщина”.
З серпня 1989 року Василь Деревляний активно включився в національно-визвольну боротьбу, вступивши в Українську Гельсинську Спілку, на основі якої в 1990 році була утворена Українська Республіканська партія. Першим в Тернополі у січні 1990 року підняв червоно-чорний прапор боротьби українських націоналістів. Організував та очолював багато акцій в боротьбі за українську незалежність: маніфестації в Києві, поїздки під Верховну Раду, агітаційні поїздки в Дніпропетровськ та Донецьк напередодні референдуму, політичні акції на Тернопільщині.
В 1992 році був одним з ініціаторів створення Української Консервативної Республіканської партії, яка постійно займала безкомпромісну позицію до антиукраїнської влади в Україні.
За участь в акціях протесту проти існуючої антиукраїнської влади проти Василя Деревялного двічі відкривалися кримінальні справи: перша в 1989 році (за участь у маніфестації 23 серпня), друга – в 1997 році за участь в акції протесту 26 червня проти переслідувань владою націоналістів (по цій справі був засуджений Львівським обласним судом на півтора року умовно, судимість знята).
З 1998 по 2002 рік депутат Тернопільської районної ради. У 1999 році Василя Деревляного обрано керівником депутатської групи “НАЦІОНАЛЬНИЙ ФРОНТ”.
З грудня 2000 року по липень 2001 року – координатор обласного Громадянського комітету Тернопільщини “За Україну без Кучми”, відповідальний за проведення акції “Повстань, Україно!” (вересень 2002 – квітень 2003 року) в Тернопільській області, був учасником акцій у Києві.
З листопада 2001 року керівник Тернопільського обласного штабу “Блоку Юлії Тимошенко”. На виборах 31 березня 2002 року Тернопільська область надала найбільше педтримки “Блоку Юлії Тимошенко”.
З 9 грудня 2001 року після об’єднання УКРП з партією “ВО”Батьківщина”, член партії “ВО”Батьківщина”. В 2003, 2005, 2007, 2010 роках обирався головою ТОО партії “ВО”Батьківщина”.
В 2005 році закінчив Юридичний інститут Тернопільського економічного університету по спеціальності правознавство.
З 2002 по 2006 рік – депутат Тернопільської обласної ради, керівник фракції “Батьківщина”, член президії обласної ради.
У 2006 р. та 2007 р. обраний народним депутатом України за виборчим списком Блоку Юлії Тимошенко. Член комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.
2010 року під час дванадцятої звітно-виборчої конференції Василя Тимофійовича Деревляного обрано головою Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина».
2012 року під час виборів до Верховної Ради України обраний народним депутатом України за списками партії ВО «Батьківщина». Член Політради партії ВО «Батьківщина».
У листопаді 2015 року після виборів до органів місцевого самоврядування, був обраний новим депутатським корпусом на посаду першого заступника голови Тернопільської обласної ради.
З січня 2021 року – директор Тернопільського КХП Української зернової корпорації.

Read Previous

Фракція “Батьківщина” ініціює позачергове засідання сесії Тернопільської облради з приводу необгрунтовано завищених тарифів на ЖКГ

Read Next

Виконувачем обов’язки голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» призначили Степана Горуца