• 18 Травня, 2021

Тернопільська «Батьківщина» взяла участь у мітингу-реквіємі з нагоди річниці Чорнобильської трагедії

У день річниці Чорнобильської трагедії, 26 квітня, в.о. голови Тернопільської обласної організації Степан Горуц разом із однопартійцями взяв участь у мітингу-реквіємі біля пам’ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань».
Уже 35 років Україна живе з болем Чорнобиля. Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами, техногенними й медичними наслідками і впродовж цих років впливає на здоров’я людей та довкілля. Загальна кількість постраждалих від Чорнобильської аварії, перевищує два мільйони осіб. У роботах з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за п’ять післяаварійних років (1986-1990рр.) взяли участь понад 600 тисяч осіб. Серед них майже 4000 жителів Тернопільщини. На жаль, більшість із них уже відійшла у вічність.
«Вчені кажуть, що необхідно триста років для очищення зони радіаційного ураження. Вірю, що минуло вже достатньо часу, щоб змінити своє ставлення до екологічних проблем і зрозуміти, що світ, у якому живемо, потребує нашого захисту. – зауважив Степан Горуц. – Не забуваймо тих, хто доклався до ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Адже завдяки їхній мужності, стійкості, відвазі сьогодні ми можемо ростити дітей, ходити на роботу, займатися улюбленою справою. Це наші Герої, котрих потрібно вшановувати не лише раз на рік. Держава мала би забезпечити їм безкоштовне лікування, соціальний захист, можливість поправляти здоров’я у санаторіях тощо. Адже ці люди заплатили найвищу ціну – вони поклали своє здоров’я і життя заради майбутніх поколінь. Подякуймо їм, низько схиливши голову ».
Учасники заходу взяли участь у поминальній панахиді та церемонії покладання квітів.

Попередня

Українські аграрії підтримали проведення референдуму проти продажу сільськогосподарської землі

Наступна

Юлія Тимошенко: Референдум зупинить земельну аферу влади і поверне землю українцям