• 18 Травня, 2021

У Підгаєцькій громаді навели порядок до Великодня

15 квітня під головуванням голови Підгаєцької громади Ігоря Мерени відбулася робоча нарада зі старостами. Під час зустрічі розглянули питання організації роботи на старостинських округах громади, трудової дисципліни та благоустрою.

Мешканці громади зрозуміли, що на місцевих виборах зробили правильний вибір, адже їхній голова – справжній господар. Ігор Мерена давно займається політикою, член партії «Батьківщина», неодноразово обирався депутатом обласної ради, але передусім він умілий підприємець та організатор.

Частина громади без нагадування влади причепурила свою територію, приміром, вчителі та учні Бронгалівської ЗОШ І-ІІ ступенів зібралися впорядкувати пришкільну ділянку, прибрали могилу, позбирали сміття уздовж дороги. Спільними зусиллями подбали про красу рідного куточка.

13 квітня у Завалівській ЗОШ І-ІІІ ступенів також відбулася традиційна толока з благоустрою території шкільного подвір’я, у якій взяли участь працівники школи, учні та вчителі. Весело та дружно йшла робота. «Прибирати допомагав весняний настрій, яскраве сонечко, яке і робило толоку справжнім святом. Було прибрано подвір’я школи та прилеглі території, впорядковано квітники», – розповіли педагоги.

16 квітня до акції “За чисте довкілля” доєдналися також вчителі та учні Мирненської ЗОШ I-II ступенів.

17 квітня у селі Білокриниця відбувся день благоустрою у рамках акції « За чисте довкілля». 19 квітня місцеві жителі продовжили толоку на території сільського цвинтару.

18 квітня у Поплавах знову пройшов день благоустрою, було прибрано узбіччя доріг від сміття і розчищено частину заростей чагарників. Приємно, що долучаються діти, молодь, та всі небайдужі краяни.

Жителі села Степове теж не гаяли часу, а продовжили наводити красу у своєму рідному селі, розчищаючи зарості чагарників і прибравши біля сільського клубу. «Приємно дивитися, як у наших селах з кожним днем стає все чистіше», – каже староста села Віра Кучма.

У Староміському старостинському окрузі висадили саджанці липи.

У Вербівському старостинському окрузі також зібралися ініціативні жителі села для толоки: вчителі та учні Вербівської ЗОШ I-II ступенів, працівники ФАПу та відділення «Укрпошта»,  продавці магазину та усі небайдужі жителі села.

21 квітня відбувся День благоустрою в Угринівській школі I-II ступенів, 22 квітня вшанували День Землі у Мирненській школі.

У підсумку голова Підгаєцької громади Ігор Мерена подякував усім, хто долучився до різних акцій у громаді:

«Якщо ви дійсно вірите, що довкілля є менш важливим, ніж економіка, спробуйте затримати дихання під час підрахунку грошей». І, справді, важко не погодитися із цим висловом американського вченого Гая Макферсона, адже саме від стану природи і її чистоти залежить здоров’я кожного із нас… Наша громада неодмінно стане успішною лише за умови згуртованої та плідної праці кожного із нас. Пам’ятаймо відомий вислів: «Чисто не там де прибирають, а там де не смітять!»

Попередня

Іван Крулько: Не можна під час кризи, війни та пандемії продавати землю

Наступна

Українські аграрії підтримали проведення референдуму проти продажу сільськогосподарської землі