• 18 Травня, 2021

У Підгаєцькій міській громаді вшанували «чорнобильців»

Голова Підгаєцької громади, активіст партії “Батьківщина” Ігор Мерена

Людей, які поклали своє життя і здоров’я у боротьбі із лихом, що несподівано прийшло 35 років тому в українські домівки, вшанували у підгаєцькій громаді.

Серед ліквідаторів наслідків чорнобильської катастрофи було чимало мешканців громади. Ці герої, не дивлячись на смертельну небезпеку, вступили  у бій із вогнем та радіацією, щоб сьогодні українці щасливо жили та виховували майбутнє покоління.

Вшанування пам’яті ліквідаторів на ЧАЄС розпочалось із концерту-реквієму «Біль і Пам’ять» у будинку культури, який підготували викладачі та учні Підгаєцької музичної школи.

Міський голова Ігор Мерена висловив подяку ліквідаторам за їхній неоціненний людський подвиг. Також біля меморіалу жертвам Чорнобильської катастрофи  відбувся мітинг-реквієм «Твій Хрест, страждальна Україно», під час якого отці Микола Мидляк та Петро Федів відправили панахиду, а представники пожежно – рятувальної частини № 14  управління ДСНС у Тернопільській області поклали квіти до пам’ятника.

Всі учасники ліквідації аварії є  справжніми героями і прикладом незламності духу! Нехай Господь поверне їм сторицею за мужність та відвагу!

Попередня

Юлія Тимошенко: Вимагаємо зняти з розгляду Верховної Ради усі «земельні» закони до проведення всеукраїнського референдуму

Наступна

Завдяки зусиллям команди «Батьківщини» вдалося врятували Гребінківську лікарню від закриття