• 24 Червня, 2021

«Батьківщина» Лановеччини проти закриття шкіл у громаді

Депутати Лановецької міської ради, а також керівник місцевого осередку «Батьківщини» Руслана Кушнір стурбовані ситуацією, яка склалася навколо закриття шкіл у громаді. Зокрема, у Ванжулівській ЗЗСО І-ІІ ступенів.
Днями відбулася зустріч міського голови із сільськими мешканцями, котрі прийшли захищати школу. «Задекларувавши 6 травня на сайті міської ради збори на 12 травня, як громадське обговорення проєктів рішень міської ради, насправді, ніхто людям проєкту рішення не зачитав, головуючого зборів і секретаря не обирав, на прохання депутатів дотримуватися закону не реагував, пропозицій учасників зборів не чув», — каже Руслана Кушнір.

За її словами, аргументи у міської влади щодо закриття школи не переконливі, цифри оманливі і без ґрунтовного комплексного аналізу можливих шляхів економії коштів по всіх установах.
«Як можна закривати школу і говорити про некомфортні умови, якщо жодного разу в ній не побувати?» — дивується депутатка.
Дискусія між жителями села і міськими чиновниками тривала більше двох годин. Що переможе: здоровий глузд чи холодний розрахунок покаже сесія міської ради, яка відбудеться 26 травня. «Я, як депутат міської ради, категорично проти закриття шкіл у громаді (у селах Ванжулові, Москалівці, Бережанці, Влащинцях, Гриньках, Жуківцях). Я за комфортні умови для дітей, але той учень, який захоче вчитися і стати Людиною, відкладе дорогий смартфон і візьме в руки книжку. Іван Марчук став генієм світу із пензлем в руках, а тепер в його рідному селі Москалівка теж закривають школу», – переконана Руслана Кушнір.

Попередня

У Тернополі проаналізували перспективи ринку землі в Україні

Наступна

Іван Крулько: «Батьківщині» хочуть завадити провести «земельний» референдум через створення фейкових ініціативних груп