• 28 Липня, 2021

Тернопільські “батьківщинівці” взяли участь у міжнародному форумі

Земельна реформа в Україні – не на часі, а бездумне запровадження ринку землі може призвести до втрати національної безпеки. Про це заявив член тернопільської «Батьківщини», депутат районної ради Андрій Машко під час роботи міжнародного форуму на тему: «Старт земельної реформи в Україні: соціально-економічні аспекти». Захід відбувся 24 червня у залі засідань Вченої ради Західноукраїнського національного університету. Серед учасників форуму – представники науки та влади, громадські діячі, керівники аграрних компаній, підприємств України, країн Європи та США.
«Нині Україна не готова до цього процесу, бо не можна продавати землю у період війни й пандемії. Немає у нас сьогодні ані ресурсів, ані коштів», – зауважив депутат.
За словами «батьківщинівця» Богдана Брича, який теж брав участь у форумі, той порядок поводження з землею, який вводиться в Україні з 1 липня, суперечить тому, що роблять в аграрному секторі розвинуті країни світу. «Я повністю погоджуюся з лідеркою нашої партії Юлією Тимошенко, котра каже, що Україну свідомо перетворюють на виробника технічної сировини. Адже економічно успішні країни реалізують Резолюцію ООН про розвиток сімейного фермерства як єдиної ефективної форми ведення аграрної політики. Водночас у нас започатковується варіант перетворення України в генератор технічної аграрної сировини. Величезні земельні угіддя планують віддати міжнародним і вітчизняним аграрним холдингам, котрі вирощуватимуть на ній технічну сировину. Певно, що прибуток від цього не належатиме Україні, а земля використовуватиметься вандальським способом», – зауважив він.
Партійці були переконливі і довели, що не можна продавати землю іноземцям, а потрібно дати можливість розвиватися фермерству, адже тоді розвиватиметься українське село, і люди перестануть масово виїжджати на заробітки.

Попередня

Керівник Підгаєцької громади Ігор Мерена підтримав краян і не проголосував за закриття шкіл

Наступна

Сергій Власенко: Влада щоденно порушує Конституцію та гарантовані нею права громадян України