• 16 Жовтня, 2021

Депутати Тернопільської обласної ради від «Батьківщини» звернулися до центральної влади щодо необґрунтованого підвищення тарифів

Депутати фракції «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді зареєстрували проєкт рішення «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо негайного ухвалення законопроектів №4680 і №6011 та необґрунтованого підвищення комунальних тарифів».

«Собівартість видобутку українського газу становить 1 гривня за 1 кубічний метр, а людям його продають майже в 8 разів дорожче, — каже голова фракції Роман Мороз. — Продавати власний газ у 8 разів дорожче, ніж він реально коштує під час коронавірусної пандемії, яка похитнула економіку України, є знущанням над народом. Зауважу, що ріст цін на енергоносії відбувається в умовах, коли населення стикнулось із жорсткими карантинними обмеженнями, значними втратами доходів і ростом безробіття, що фактично ставить українців на межу виживання».

Ухвалення парламентом законопроєкту №4680 від 29.01.2021 р. дасть можливість направити газ вітчизняного видобутку на потреби українців, ат ухвалення законопроєкту №6011 від 08.09.2021 р. дозволить 2,7 мільярда доларів, отриманих від МВФ, спрямувати на субсидії населенню.

Сподіваємося на підтримку депутатів інших фракцій, зазначив Роман Мороз.

Попередня

Дарунок бібліотеці від активістки «Батьківщини»

Наступна

«Батьківщина» ініціює створення ТСК для розслідування тарифного свавілля «Нафтогазу»