• 22 Вересня, 2021

Цвіли вишиванки у Борщеві

У неділю, 12 вересня, на Тернопільщині утринадцяте відбувся фестиваль «Борщівська вишиванка». Відвідали його і наші «батьківщинівці».

«Загальновизнано, що борщівська вишиванка — унікальний шедевр ткацького мистецтва України. Вона дивує своїми масивними, динамічними та магічними візерунками на рукавах жіночих сорочок, — каже голова Тернопільської обласної організації «Батьківщина» Степан Горуц. — Старовинна борщівська вишиванка високо цінується, як в Україні, так і за її межами. Це й не дивно, адже вона є унікальною: практично немає двох абсолютно однакових сорочок, що притаманні нашому краю. Борщівські вишиванки не втрачають своєї популярності. Народні майстрині, шануючи українські традиції, з любов’ю виготовляють їх та прикрашають вигадливими узорами. Одягнути таке вбрання можна на свято, на роботу чи вдома. Спасибі вам за вашу роботу й талант, шановні майстрині».

Степан Горуц подякував організаторам за відмінну організацію свята й гостинність. Разом із однопартійцями він відвідав Борщівський обласний краєзнавчий музей, поярмаркував, посмакував борщем та іншими смаколиками, послухав українських музик і виступи місцевих артистів.

Попередня

У Лозовій відкрили пам’ятник борцям за волю України

Наступна

Відбулася робоча зустріч голови обласного осередку із лідеркою “Батьківщини” Юлією Тимошенко