• 8 Грудня, 2021

Депутати від «Батьківщини» звернулися до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я щодо доступності лікарських засобів

10 листопада відбулося п’яте пленарне засідання другої сесії Тернопільської обласної ради. «На сесію депутати від фракції «Батьківщини» підготували два проєкти рішень: перше – «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо негайного ухвалення законопроєктів №4680 і №6011 та необґрунтованого підвищення комунальних тарифів, — каже голова фракції Роман Мороз. — На моє переконання, ухвалення парламентом цих законопроєктів, по-перше, дасть можливість направити газ вітчизняного видобутку на потреби українців та, по-друге, дозволить 2,7 мільярда доларів, отриманих від МВФ, спрямувати на субсидії населенню». Це звернення буде розглянуто на наступному пленарному засіданні.

Другий проєкт — «Звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я України щодо доступності лікарських засобів». Авторкою цього звернення є депутатка від «Батьківщини» Наталія Марків. Вона, зокрема, зазначила: «При наявності так званих «аптечних вулиць» у містах, доступ до ліків у селах області дуже обмежений. Купити ліки тут мають можливість лише мешканці 65 із 1024 сіл (за останні п’ять років кількість аптек у сільській місцевості зменшилася більше ніж на 20%), а отримати їх за програмою державних медичних гарантій можна лише в 9 сільських аптеках нашої області!»

На звернення голови Білобожницької ОТГ Віктора Шепети, фракція «Батьківщини» взяла активну участь у внесенні на порядок денний сесії та ухвалення рішення щодо передачі в оренду приміщень на території Білобожницької ОТГ для розташування територіальної оборони Збройних сил України.

Депутати від «Батьківщини» також підтримали зміни до обласного бюджету на 2021-й рік, зокрема виділення коштів на: виплату заробітної плати працівникам Буданівського обласного закладу надання психіатричної допомоги та Почаївської обласної психоневрологічної лікарні; придбання та встановлення двох твердопаливних котлів в Мельнице-Подільському психоневрологічному будинку-інтернаті; придбання рентгенівського апарату та обладнання для нього Більче-Золотецької обласної лікарні реабілітації та ряд інших видатків у сфері освіти, культури, пенсійного забезпечення та інформаційного простору.

Попередня

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» буде підтримувати медиків і захищати українців

Наступна

Іван Крулько: За продаж психотропних препаратів малолітнім має бути жорстка відповідальність