• 20 Січня, 2022

Пластуни завітали до Тернопільської «Батьківщини»

Сьогодні, 17 грудня, в обласний офіс політичної партії ВО «Батьківщина» завітали тернопільські пластуни. Вони передали Вифлеємський вогонь миру – символ миру, любові й добра, який об’єднує всіх українців у світі.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук у руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

У нашій країні світло миру з Вифлеєму поширюють більше ніж 10 років представники Національної організації скаутів України. Вперше Вогонь до України потрапив ще у 1992 році. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли вогонь передали в Україну на митному переході. Щороку скаути перебирають Вифлеємський вогонь миру від польських скаутів і передають його українській громаді, церквам, несуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

«Приємно було поспілкуватися з нашою молоддю і вкотре переконатися, що в України буде славне майбутнє!» – поділився враженнями від зустрічі голова Тернопільської обласної організації «Батьківщини» Степан Горуц.

Попередня

Юлія Тимошенко: Влада остаточно відірвалася від проблем людей, поправити все зможуть лише перевибори

Наступна

Помічники Святого Миколая від партії “Батьківщина” завітали з гостинцями в Петриківський дитячий будинок інтернат