• 20 Січня, 2022

У Тернопільському медіа-центрі “Батьківщина” відбувся круглий стіл на тему «Референдум 1 грудня 1991 року і Тернопільщина»

Вчора у Тернопільському медіа-центрі “Батьківщина” відбувся круглий стіл на тему «Референдум 1 грудня 1991 року і Тернопільщина» (до 30-ліття від дня проведення референдуму)
Ініціатором його проведення виступив голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Степан Горуц.
Як відомо, 1 грудня патріотична громадськість України вшановувала події 30-літньої давнини – проведення всеукраїнського національного референдуму 1991 року. На цьому референдумі було поставлено лише одне питання: “Чи підтверджуєте ви акт проголошення Незалежності України?”.
90,32% громадян України підтримали українську #незалежність.
Лідер Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина” Степан Горуц відкрив засідання круглого столу.
Один з організаторів референдуму Микола Письменний, який займався матеріально-технічним забезпеченням штабу з проведення референдуму поділився спогадами про ці події. Зокрема, як тоталітарна система опиралась змінам, як українці допомагали патріотам, як в останні дні з допомогою літаків тернополяни скидали листівки патріотичного змісту над українськими містами, як Іван Драч після референдуму назвав Тернопіль фактичною столицею України.

Ексголова Тернопільської облради Михайло Миколенко, громадсько-політичний діяч Олександр Варакута і голова “Батьківщина молода” Євген Ворко проаналізували здобутки та помилки з проведення референдуму.
Долучились до дискусії також партійці «Батьківщини» Ольга Колос, Микола Сліпченко та Олег Загородний.
Модерував круглий стіл кандидат історичних наук Олег Вітвіцький.

Попередня

Тернопільська обласна організація ВО “Батьківщина” щиро вітає свого лідера – Юлію Тимошенко – з днем народження

Наступна

Депутати-«батьківщинівці» Тернопільської обласної ради прозвітували про проведену роботу