• 29 Червня, 2022

«Батьківщина» Тернопільщини звернулася до керівників місцевої влади надати інформацію щодо роботи підприємств області

Упродовж останніх місяців на Тернопільщині склалася напружена ситуація у зв’язку із підвищенням тарифів на енергоносії для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Уряд допустив нечувану промислову інфляцію, яка спричинила подорожчання всіх товарів і послуг. За офіційними даними Держстату, ціни на промислову продукцію у 2021 році зросли на 62,2% і продовжують підвищуватись у зв’язку із підняттям тарифів.
Тернопільська обласна організація ВО “Батьківщина”, здійснюючи моніторинг цін на базові продукти для населення, отримала чимало інформації щодо критичної ситуації для місцевих виробників.
«У зв’язку з цим, для проведення об’єктивного аналізу проблеми, ми звернулися до керівництва Тернопільщини із проханням надати офіційну інформацію щодо роботи підприємств області у січні 2022 року, – каже голова обласної організації «Батьківщини» Степан Горуц. – Ми просимо надати відповідь на запит, чи є підприємства, які перебувають на межі закриття і вказати, які конкретні дії вживає влада для підтримки малого і середнього бізнесу та для запобігання кризових ситуацій, зважаючи на підвищення тарифів на енергоносії».
Після отримання відповіді на запит-звернення «Батьківщина» Тернопільщини планує організувати й провести низку круглих столів за участю партійців, підприємців, представників влади тощо, на яких обговорять нагальні проблеми і шукатимуть шляхи їх розв’язання.

Попередня

“Батьківщина” Тернопільщини взяла участь в урочистостях з нагоди Дня Соборності України

Наступна

Григорій Немиря: Зовнішня та безпекова політика починаються вдома