• 25 Травня, 2022

«Батьківщинівці» Бережанчини ініціювали депутатське звернення щодо необхідності перейменування вулиць

Під час роботи чергового засідання сесії Бережанської міської ради голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» Сергій Біленький ініціював депутатське звернення щодо необхідності перейменування вулиць у Бережанах у рамках Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Особливу увагу він акцентував на перейменуванні двох вулиць: вул. Комарова на вул. ім. Кардинала Йосипа Сліпого та вул. Пушкіна на вул. ім. Любомира Гузара.

Депутатський корпус Бережанської міської ради одноголосно підтримав звернення депутата від «Батьківщини».

Сергій Біленький зазначив, що в Бережанах є ще низка вулиць, які варто було б перейменувати. З метою вивчення цього питання він запропонував створити відповідну комісію. «В умовах посилення військової агресії з боку Російської Федерації особливо важливо згадати нашу рідну, українську історію та увічнити імена видатних українських діячів», – наголосив депутат.

Попередня

«Батьківщинівці» Тернопільщини вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні

Наступна

«Батьківщинівці» активно долучилися до волонтерства