• 25 Травня, 2022

«Батьківщинівці» Тернопільщини вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні

Небесна сотня – так називали Героїв Революції Гідності, котрі віддали свої життя у лютневі дні 2014-го. По всій Україні їм височіють пам’ятники, до котрих приходять люди, щоб помолитися і віддати шану.

18 лютого «батьківщинівці» Тернопільщини разом із народним депутатом, заступником голови фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Сергієм Соболєвим вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні.

«Вони повстали проти насилля, несправедливості. Кожен із них здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України. Тримають небо семеро наших земляків: Олександр Капінос, Устим Голоднюк, Назар Войтович, Василь Мойсей, Ігор Костенко, Тарас Слободян і Василь Аксенин. Усі вони указом президента удостоєнні звання Героя України. Наймолодшому з них, Назареві Войтовичу, було лише сімнадцять. Вічна пам’ять Героям!

Пам’ятаймо тих, хто ціною своїх життів не дали зламати хребет нашій нації. Підтримуймо їхніх рідних і не забуваймо, що боротьба за Україну триває!» – каже голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Степан Горуц.

Попередня

Тернопільська районна організація ВО «Батьківщина» висунула кандидата на посаду голови Озернянської сільської ради

Наступна

«Батьківщинівці» Бережанчини ініціювали депутатське звернення щодо необхідності перейменування вулиць