• 25 Травня, 2022

Депутати Тернопільської обласної ради фракції ВО «Батьківщина» підтримали звернення щодо відсічі московській агресії

У вівторок, 15 лютого, відбулося друге пленарне засідання четвертої сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання.

Депутати фракції ВО «Батьківщина» одноголосно підтримали звернення депутатів обласної ради до вищого керівництва держави щодо відсічі московській агресії. Народні обранці закликають Верховну Раду України не голосувати за ратифікацію «Мінських домовленостей» та за зміни до Конституції України щодо «особливого статусу» Донбасу.

«Позиція нашої фракції однозначна: Росія — країна агресор, яка з 2014-го року веде війну з Україною, — каже голова фракції ВО «Батьківщина» Роман Мороз. — Вона окупувала території, зазіхає на суверенність України, всупереч усіх міжнародних актів.

Звернення є надважливим, вкрай актуальним і потребує підтримки депутатських фракцій, бо патріотизм і державність — це те, довкола чого ми єднаємося».

Також «батьківщинівці» підтримали ухвалення меморандуму про співпрацю між Тернопільською обласною радою, Тернопільським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, 105-ою окремою бригадою територіальної оборони (в/ч А7033), 44-ою окремою артилерійською бригадою імені гетьмана Данила Апостола (в/ч А3215) щодо реалізації заходів для зміцнення обороноздатності Тернопільщини.

Депутати від фракції «Батьківщина» проголосували за обласну програму сприяння територіальній обороні в Тернопільській області на 2022–2024 роки та програму сприяння 2 батальйону військової частини 3002 Національної гвардії України у виконанні службово-бойових завдань на 2022–2024 роки.

Попередня

Валентин Наливайченко: Сьогодні оборона країни – пріоритет для всіх