• 29 Вересня, 2021

На Підгаєччині зроблено перший крок на захист української святині

22.03.2012 в Підгаєцькій районній раді відбулось засідання комісії з питань культури, духовного відродження, депутатської діяльності та етики.

За ініціативи представників партії ВО «Батьківщина», було підняте, а комісією прийняте рішення про винесення на чергову сесію районної ради звернення до Президента, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогою не допустити передачі святині українського народу Почаївської Лаври Російській Православній Церкві Московського Патріархату.

Варто зазначити, що на вищезгаданій комісії також обговорювалося питання розповсюдження у бібліотеки району двотомника про Йосипа Сліпого, надрукованого за сприяння народних депутатів України від фракції \”БЮТ-Батьківщина\”.

Нагадаємо, що 40 примірників книг про Патріарха були безкоштовно передані Підгаєччині під час презентації двотомника його автором В. Сергійчуком, 7 березня. Презентацію організували народний депутат України Ваиль Деревляний спільно з представниками партії «Батьківщина» у Підгаєцькому районі.

Попередня

Завдяки спільній роботі народних депутатів від фракції «БЮТ-Батьківщина» та окремих депутатів інших фракцій у Верховній Раді, 120-річчя Йосифа Сліпого вшановуватиметься на державному рівні

Наступна

Генпрокуратура вирішила, що рішення Європейського суду щодо лікування Юлії Тимошенко можна не виконувати, – Сергій Власенко